Zingen met lol, lef en liefde!

Het Blauwe Podium voor ‘solozingers’ begon zo’n 6 jaar geleden als een Paradeachtig buitenpodium in de binnenstad van Delft, waar initiatiefnemer Guus Westdorp woont. Inmiddels ‘reist’ het door het land en verrijst op de meest mooie en wonderlijke locaties. 

Het idee is eenvoudig: een piano, een klein blauw podium, een stem en zingen maar! Zo brengen we samen ‘vriendelijke schoonheid’ naar buiten en kleurt de wereld om ons heen even wat mooier. Zingen met lef, lol en liefde in plaats van een wedstrijd. En of je nu zingen kan of niet, dat maakt niets uit. 

Guus Westdorp over het Blauwe Podium
‘Blauw is de kleur van de creativiteit.  Op een nacht droomde ik dat ik op straat een blauwe postzegel vond. Dat bracht me op het idee om een buitenpodium te starten: het Blauwe Podium, speciaal voor amateurs, jong en ouder. Naast mijn professionele loopbaan werk ik juist graag met amateurs. De violist Yehudi Menuhin zei zo treffend: ‘’Amare’, een prachtig woord, vindt men terug in ‘amateur’ en betekent ‘houden van’. Als we samen muziek maken komt dat houden van tot leven. Gewoon door mensen, gewoon door ons, want iedereen heeft een stem. Het is bovendien fijn om met elkaar te luisteren. Juist dat samenzijn werkt erg verwarmend en verbindend. Ik heb in de afgelopen jaren al veel vriendschappen zien ontstaan’. 

Het werkt als volgt
Het Blauwe Podium is een podium voor zingers, die eens solo iets willen proberen en begeleid willen worden. Dat ene liedje, dat je altijd al eens hebt willen zingen. iets voor jou of je buurman? Je geeft je op met een mailtje via de website www.blauwepodium.nl of naar guuswestdorp@gmail.com. Tevens geef je dan 1 of 2 liedjes door, die jij zou willen zingen met Guus aan de piano op het Blauwe Podium. Als je daar ook bladmuziek, akkoorden en een linkje van hebt naar het origineel op Youtube o.i.d. geef je dat ook meteen digitaal door. Doe dat wel uiterlijk tot 1 week voor de datum van het Blauwe Podium. Alle soorten muziek zijn welkom! Op de bewuste ‘zingdag’ zien we elkaar en zonder vooraf te oefenen gaan we er gewoon voor. Dat lijkt een beetje eng, maar geloof me, het komt altijd allemaal goed. En ook als we foutjes maken ….er is niets menselijker dan dat. Ook dat begrijpt het publiek heel goed.