Over
het Blauwe Podium

Het Blauwe Podium begon als een buitenpodium in de binnenstad van Delft. Inmiddels reist het door het land en verrijst op de meest wonderlijke locaties. Het idee is eenvoudig: een piano, een Delfts blauw podium en zingen maar! Want door samen te musiceren brengen we ‘vriendelijke schoonheid’ naar buiten en kleurt de wereld mooier.

Pianist, componist, arrangeur en zanger Guus Westdorp is initiatiefnemer van Het Blauwe Podium. Hij vestigde zijn naam in binnen- en buitenland na optredens in de jaren 90 met zangers als Liesbeth List, Olivia Stevens en cabaretier Toon Hermans. Voor Ruth Jacott en Paul de Leeuw schreef hij het hitnummer Blijf bij mij. Zelf treedt hij op met eigen liedjes en programma’s waarin hij ook bekende nummers van anderen ten gehore brengt.

Daarnaast is Guus eigenaar van Nederland Studio’s, coacht zangers en faciliteert vanuit zijn studio in Delft audioproducties.

Guus over het Blauwe Podium: ‘Blauw is kleur van creativiteit en van Delft waar ik woon. Het is mijn lievelingskleur. Op een nacht droomde ik dat ik op straat een blauwe postzegel vond. Dat bracht me op het idee om een burgerinitiatief te starten dat ik Het Blauwe Podium noemde. Ik heb een grote voorliefde voor werken met amateurmusici. Amare, waar amateurs van is afgeleid betekent namelijk ‘houden van’. Als we samen muziek maken komt dat houden van tot leven. Gewoon door mensen, gewoon door ons.